Fremtiden rykker ind i NærKØB

Danmarks største conveniencekæde åbner ubemandet butik i Faxe

Butikskæden Nærkøb A/S og Retail360.dk lancerer nyt butikskoncept

Du er på vej hjem. Klokken er mange, og supermarkedet har lukket. Bare rolig. Du kører forbi en af NærKØBs nye ubemandede butikker, der har åbent 24/7. Du finder din mobil frem og tjekker ind ved at scanne en QR-kode i en APP. Du finder det, du skal bruge og scanner dine varer. Du betaler med mobiltelefonen og tjekker ud med en ny QR-kode. Det er nemt, bekvemt og på dine præmisser. 

Det bliver nu til virkelighed! En lokal NærKØB på Sydsjælland åbner deres butik nr. 2 i Faxe – dog uden brug af ekstra personale. Det bliver den første butik af sin art og etableres i forbindelse med, at der bygges et nyt vaskeanlæg og tankstation lige udenfor Faxe.

Butikskonceptet er udviklet og bygges af Retail360.dk, der har specialiseret sig i konceptudvikling til detailbranchen. Det er en del af virksomhedens udbud af box-løsninger, hvor konceptet produceres i moduler og leveres 95% færdigmonteret på stedet.

Alt det du lige mangler

Butikken byder på 300-400 forskellige varer, afhængig af behov og beliggenhed. Den ubemandede butik i Faxe vil primært tilbyde de mest basale varer, man lige står og mangler lige fra mælk og pålæg til slik, is, kage og øl og vand. Butikken vil blive fyldt med nye friske varer hver dag.

En fantastisk mulighed for borgerforeninger, campingpladser og landsbyer

Saml byens frivillige og start jeres egen butik, så I slipper for at skulle køre til nærmeste større by. Det sparer tid og kræfter, når de mest basale varer er tæt på. De frivillige kan være med til at bestemme sortiment samt hjælpe med at holde butikken ren og pæn. 

Driver du en campingplads, er det en enestående måde at booste salget af dagligvarer hele året. Du kan nøjes med at have personale, der tjekker op på sortiment samt gør rent.

Sommerhusområder uden eksisterende butik i nærområdet er ligeledes et oplagt emne for en købmand, der ønsker at servicere sommerhusgæsterne, hvor de er på alle tider af døgnet.

Video og varesikring i kampen mod svind

Butikken er videoovervåget, og varerne er sikret mod tyveri, men den vigtigste faktor er tilliden til de handlende. Det handler nemlig i bund og grund om bekvemmelighed og teknologi. Man handler i eget tempo og finder, hvad man skal bruge. Muligheden for selv at tjekke ud findes allerede i udvalgte COOP-butikker samt i nogle af Salling Groups supermarkeder, så danskerne har allerede taget teknologien med at handle via mobilen til sig.

Ubemandede butikker er fremtiden – Især lokalt

Konceptet er nyt i Danmark, men har eksisteret i Kina og USA et stykke tid. F5 Future Store lancerede deres første butik i Kina i 2014. Amazon GO åbnede deres første ubemandede supermarked med mere end 5.000 varer i februar 2020. Sverige åbnede deres første ubemandede butik i februar 2016. Og vi tester nu konceptet af i Danmark. 

450 butikker er forsvundet – men er på vej tilbage!

Det er dyrt at drive butik i tyndt befolkede områder, især i gamle lokaler med utidssvarende inventar og behovet for at der altid skal være personale i åbningstiden. 

Over de seneste 10 år er der forsvundet ca. 450 dagligvarebutikker i landsbyerne. Der er dog en tendens til, at lokale kræfter flere steder arbejder på at genetablere butikker. Her er Retail365 løsningen en mulighed, da der ikke kræves en fastansat købmand og personale i samme omfang som ved en traditionel butik.

Borgerdrevne butikker for under 10.000 om måneden

Der kræves ikke meget mere end fast underlag og adgang til strøm for at kunne etablere en ubemandet butik i lokalsamfundet. Så snart den lokale borgerforening har investeringen på plads, kan vi hjælpe med det praktiske. 

Kædetilhørsforholdet er ikke afgørende for, om man kan få en ubemandet løsning fra Retail360 ApS. Butikskæden Nærkøb A/S er dog en meget oplagt mulighed. NærKØB er nemlig en af de kæder, der tilbyder alle de fordele, der er ved at være med i en kæde, kombineret med en meget stor frihedsgrad til at bestemme alt selv. I dag er der 550 butikker i NærKØB-kæden, som er Danmarks største kæde målt på antal butikker.

Vil du vide mere om den selvbetjente butik:

Kontakt:

Mads Laursen

Telefon: 25616655

Mail: ML@retail360.dk

Vil du vide mere om NærKØB

Kontakt:

Adm. direktør

Jens O. Bylling Jensen

Telefon: 72331934

Mail: jens.bylling@naerkoeb.dk